Mijn jaaroverzicht 2019

Jaaroverzicht 2019

 

Deze blog bevat mijn jaaroverzicht 2019. Het jaar is alweer voorbij, wat gaat de tijd toch snel. Het jaar voorbijgevlogen. Tijd voor mij om nog een keer achterom te kijken en ook om vooruit te blikken naar 2020.
In onderstaand overzicht neem ik je mee naar de plaatsen die ik in 2019 heb bezocht.

 

Maandoverzicht

#Januari

Ik ben deze maand nog altijd onder behandeling bij het NKCV om te genezen van mijn chronische vermoeidheid. Deze maand heb ik twee therapiesessies, maar ik heb op het moment niet het idee dat ik vooruitgang boek. Bijna dagelijks maak ik mijn 2 wandelingen van een uur, maar ik merk dat ik steeds minder loop omdat het slecht weer is of omdat ik te moe ben.
Uitjes maak ik deze maand niet. Wel voerde ik verschillende sollicitatiegesprekken, maar dat loopt allemaal op niets uit.

Onderweg tijdens een koude wandeling Onderweg tijdens een koude wandeling, januari 2019.

 

#Februari

Februari is een heftige maand. Het is het begin van een heftige en moeilijke tijd. Een groot deel van de maand verblijf ik in Groningen bij mijn vader, want mijn moeder ligt meer dan de helft van deze maand ernstig ziek in het ziekenhuis in Groningen.

Ondertussen gaat mijn behandeling bij het bij het NKCV door, maar omdat het maar niet beter wordt, wordt besloten eind van deze maand te stoppen met de behandeling. Ik heb, nadat ik vanuit Groningen naar huis ben gereisd, mijn evaluatiegesprek. Conclusie: ik ben wel iets minder moe, maar ik val nog steeds in de categorie patiënt met chronisch vermoeidheidssyndroom/CVS/ME.

Ik heb,  voor ik plotseling naar Groningen afreis, nog verschillende sollicitatiegesprekken. Ook deze maand loopt het op niets uit.

Voor dit allemaal speelt maak ik deze maand nog twee korte uitstapjes: één naar het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp en één naar het Frans Hals Museum in Haarlem.

In het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp In het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp, februari 2019.

In het Frans Hals Museum in Haarlem In het Frans Hals Museum in Haarlem, februari 2019.

 

Tijdens mijn verblijf in het Groningerland, heb ik, omdat het mooi weer was en ik mij moet ontspannen tussen alle ziekenhuisbezoeken en werkzaamheden in huis bij mijn ouders door, een mooie fietstocht in de omgeving van mijn geboortedorp gemaakt. Ik moet er even tussenuit en het is zo mooi weer. Weer in mijn eigen huis, ben ik ontzettend moe van alle emoties deze maand. Thuis pak ik mijn rust (althans dat probeer ik). Ik heb me wel eens beter gevoeld dan deze maand.

Westerdijkshorn tijdens mijn fietstocht in het Groningerland Westerdijkshorn, net buiten Bedum, tijdens mijn fietstocht in het Groningerland, februari 2019.

 

#Maart

Het begin van deze maand ligt mijn moeder nog altijd in het ziekenhuis maar aan het eind van de eerste volle week van maart krijgen we het nieuws dat ze naar huis mag. De eerste chemokuur heeft ze gehad en deze gaat goed en nu mag ze thuis verder aansterken om vanaf nu elke 3 weken een chemokuur te krijgen.

Ik ben deze maand door de hele situatie met mijn moeder heel moe.

Deze maand voer ik opnieuw verschillende sollicitatiegesprekken, maar ook deze lopen op niets uit. Na een bezoek aan een recruiter in het WTC in Amsterdam bezoek in de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam Buitenveldert. Een gratis toegankelijke botanische tuin in het drukke Amsterdam tussen de Vrij Universiteit en het VUmc. Heerlijk rustig.

De rest van de maand maart maak ik geen uitjes.

Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam in maart 2019 Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam, maart 2019.

 

#April

De eerste dag van de maand april is een stralende lentedag. De bloesem en magnolia’s bij mij om de hoek staan er mooi bij, tijd om foto’s te maken.

Lente, in april 2019. Lente, april 2019.

 

Begin april maak ik een wandeling en een paar dagen later een fietstocht langs het groene deel van de Amsterdamse Zuidas. Heel verrassend hoe groen dit deel van Amsterdam is. Ik bezoek o.a. het Amstelpark, het Beatrixpark, het Amsterdamse Bos met de kersenbloesem en het Dachaumonument, CIRCL (achter het ABN AMRO-gebouw bij NS Station Zuid), het Gijsbrecht van Aemstelpark en maak voor het eerst gebruik van een OV-Fiets van de NS.

Groene Wandeling Zuid met mijn OV Fiets, boshyacinten in het Gijsbrecht van Aemstelpark, het Beatrixpark en het Amstelpark Groene Wandeling Zuidas met mijn OV Fiets, boshyacinten in het Gijsbrecht van Aemstelpark, het Beatrixpark en het Amstelpark, april 2019.

 

Halverwege de maand reis ik voor familieomstandigheden en het feit dat mijn moeder weer in het ziekenhuis ligt, opnieuw af naar Groningen.
Tijdens mijn verblijf van 2,5 weken in Groningen, bezoek ik, tussen de ziekenhuisbezoeken en werkzaamheden in het huis van mijn ouders door, het Groninger Museum en een paar hofjes in Groningen. Ik moet er even tussenuit. Ik bezoek de tentoonstelling van Chihuly in het Groninger Museum. Deze schitterende tentoonstelling is sinds mei 2019 niet meer te zien.

De tentoonstelling van Chihuly in het Groninger Museum in Groningen in april 2019. De tentoonstelling van Chihuly in het Groninger Museum in Groningen, april 2019.

 

#Mei

Op de eerste dag van mei reis ik weer naar mijn eigen huis. Ik ben ontzettend moe van alle emoties in de afgelopen maand. Thuis pak ik mijn rust (althans dat probeer ik). Ik heb me wel eens beter gevoeld dan de eerste paar maanden van dit jaar. De gezondheidstoestand van mijn moeder is deze maand onder controle. De chemokuren, die in april stil lagen, zijn weer opgestart.

Later in de maand gaat het met mijn vermoeidheid beter en krijg ik ook weer zin om er op uit te trekken.

Zo maak ik halverwege mei een korte wandeling met de voorzitter van het Bewonersplatform Zuidas langs de Amsterdamse Zuidas. Na een uur was deze wandeling voorbij en loop ik door naar het Beatrixpark en het Amstelpark.

Rododendron in het Amstelpark in Amsterdam Rododendron in het Amstelpark in Amsterdam, mei 2019.

 

Een paar dagen later neem ik deel aan deel 1 van de Instameet Waterliniepad langs Fort Nigtevecht, de Liniebrug, Fort Uitermeer en het Nederlands Vestingmuseum in Naarden.

Fort Nigtevecht tijdens de Instameet Waterliniepad Fort Nigtevecht tijdens de Instameet Waterliniepad, mei 2019.

 

Weer een paar dagen later ben ik op Schiphol te vinden voor een uur durende tour over het terrein van de luchthaven: de Schiphol Experience.

Follow de buschauffeur voor de Schiphol Experience Follow de buschauffeur voor de Schiphol Experience, mei 2019.

 

Mijn laatste uitstapje in mei is naar de KoepelKathedraal in Haarlem. Dit alles in het kader van ‘Klim naar het licht’. Deze klim is inmiddels niet meer te maken. Maar het was een fantastische ervaring.

De mooie trap naar de koepel in de KoepelKathedraal in Haarlem De mooie trap naar de koepel in de KoepelKathedraal in Haarlem, mei 2019.

 

Vanaf begin juni heb ik elke maand een uitgebreide blog gepubliceerd over mijn bezigheden die maand. De blog over de maanden maart, april en mei 2019 lees je hier.

 

#Juni

In het begin van deze maand heb ik het druk met het schrijven van mijn belevenissen tijdens de Instameet van 18 mei. Voor deel 2 van de Instameet Waterliniepad, ben ik helaas uitgeloot.

Halverwege juni breng ik een bezoek aan Amsterdam omdat ik de tentoonstelling De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage in de Amsterdamse vestiging van de Hermitage wil zien. Ik bezoek deze dag ook nog Museum van Loon en het Klederdrachtmuseum. Twee kleine musea aan de grachten van Amsterdam.

Amsterdam, met de Hermitage, de Magere Brug, Museum van Loon en het Klederdrachtmuseum, juni 2019 Amsterdam, met de Hermitage, de Magere Brug, Museum van Loon en het Klederdrachtmuseum, juni 2019.

 

Eind juni maak ik een wandeling door het hoevenlandschap rond Nijkerk. Een wandelroute van 11 kilometer rond het Gelderse Nijkerk. Een hoevenlandschap is een kleinschalig landschap met  bochtige wegen en onregelmatig gevormde perceelsgrenzen. De route gaat door de bossen, langs kasteel Salentein en landgoed Oldenaller.

Kasteel Salentein Kasteel Salentein tijdens mijn wandeling rond Nijkerk, juni 2019.

 

De maand juni  gebruik ik ook om me te verdiepen in Pinterest. Volg jij mijn Pinterest account al? Ik maak een begin met het maken van mijn eigen borden, pin veel van anderen en maak in Canva een begin met het ontwerpen van mijn eigen pins voor zowel JTravel als JTravelBlog. Met het pinnen zelf van mijn eigen pins begin ik pas in juli, daarover de volgende maand meer.

Mijn uitgebreide blog over de maand juni 2019 lees je hier.

 

#Juli

Begin juli neem ik deel aan deel 3 van de Instameet Waterliniepad met op het programma Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren.

Instameet Waterliniepad deel 3 met Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren, juli 2019 Instameet Waterliniepad deel 3 met Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren, juli 2019.

 

De helft van de maand juli verblijf ik in Groningen. Veel doe ik deze periode niet, want het is simpelweg te warm. Maar voor de hittegolf begint, breng ik een bezoek aan de stad Groningen. Ik bezoek het GRID Grafisch Museum met de tentoonstelling ‘De Bosatlas, de kunst van het weglaten’, beklim d’Olle Grieze (voor niet Groningers de Martinitoren, hét symbool van de stad) en bezoek de Martinikerk en de Prinsentuin.

Groningen met het GRID Grafisch Museum (tentoonstelling 'De Bosatlas'), Prinsentuin, Martinikerk en uitzicht vanaf de Martinitoren, juli 2019 Groningen met het GRID Grafisch Museum (tentoonstelling ‘De Bosatlas’), Prinsentuin, Martinikerk en uitzicht vanaf de Martinitoren, juli 2019.

 

Deze maand pin in heel voorzichtig pins in mijn aangemaakte borden op Pinterest en aan het eind van juli na terugkomst uit Groningen begin ik ook met pinnen van mijn eigen pins. Volg jij mijn Pinterest account al? Het ontwerpen van de pins gaat deze maand gewoon door, want ik moet voor JTravel heel veel pins maken. De pins van deze website, JTravelBlog, zijn klaar. Nu nog pinnen in Pinterest en in de blogberichten plaatsen.

Begin juli heb ik me aangemeld bij Bloglovin’. Dit omdat ik veel posts van bloggers tegenkom die aangesloten zijn bij dit platform. Eens kijken of dit ook iets is voor mijn blog. Volg je mij al op Bloglovin’?

Mijn uitgebreide blog over de maand juli 2019 lees je hier.

 

#Augustus

Voor het eerst in 10 maanden maak ik op 11 augustus een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen en zie voor het eerst in 14 maanden weer een paar vossen 🦊. Ook heb ik veel damherten🦌 gespot, maar vossen blijven toch speciaal.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen, augustus 2019. Een vos 🦊 in de Amsterdamse Waterleidingduinen, augustus 2019.

 

Op een mooie dag fiets ik naar Landgoed Keukenhof om een bezoek te brengen aan een bijzonder nieuw museum: het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse. Wat een gaaf museum. In het museum draait het om onbevangen kijken en zelf ontdekken. Het thema van het LAM is voedsel, winkelen en consumptie.

LAM (Lisser Art Museum) in Lisse, augustus 2019 LAM (Lisser Art Museum) in Lisse, augustus 2019.

 

Bij het Kasteel Keukenhof is op dat moment het Holland Dahlia event begonnen. Ik neem een kijkje in de schitterende tuinen van het kasteel waar de dahlia’s volop bloeien.

Kasteel Keukenhof in Lisse en het Holland Dahlia Event, augustus 2019 Kasteel Keukenhof in Lisse en het Holland Dahlia Event, augustus 2019.

 

Een paar dagen later reis ik per trein naar het Gelderse Rheden waar ik een Trage Tocht wandeling in Nationaal Park Veluwezoom rond de Posbank maak. Het was (te) warm en de wandeling door de bossen en over de heide was voor mij te zwaar. De reden: de vele hoogteverschillen en de warmte.

Trage Tocht Rheden wandeling, augustus 2019 Trage Tocht Rheden wandeling, augustus 2019.

 

Voor deel 4 van de Instameet Waterliniepad op 24 augustus, ben ik helaas ook weer uitgeloot.

De laatste dag van augustus reis ik weer af naar Groningen.

Deze maand pin ik iedere dag één of meerdere pins in mijn eigen pinterestborden en ik meld me aan bij verschillende groepsborden binnen Pinterest. De pins voor JTravel zijn nog steeds niet allemaal klaar. Maar ik kom een heel eind deze maand.

Mijn uitgebreide blog over de maand augustus 2019 lees je hier.

 

#September

De eerste week van september verblijf ik i.v.m. de verjaardag van mijn moeder in Groningen. Ik maak deze week geen uitstapjes.

Voor deel 5 van de Instameet Waterliniepad op 14 september, ben ik helaas ook weer uitgeloot. Ik heb alleen deelgenomen aan deel 1 en 3.

De eerste serie pins voor voor alle artikelen op JTravel zijn deze maand eindelijk allemaal klaar. Nu moeten ze nog in de artikelen geplaatst worden en gepind worden op de verschillende borden in mijn account. De pins voor JTravelBlog zijn al een tijdje klaar. Voor nieuwe artikelen voor beide websites maak ik direct een nieuwe pin aan en plaats die direct in mijn artikelen. Dit zijn een paar voorbeelden van de eerste serie pins. Volg jij mijn Pinterest account al? Ook word ik deze maand van een aantal groepsborden op Pinterest.

Ga je op reis naar Afrika, denk dan ook eens aan Namibië als bestemming. Een fantastisch land. Ik heb mijn highlights van Namibië voor je op een rijtje gezet. #namibia #namibie #afrika #africa #olifant #elephant #etoshanationalpark #jtravel #jtravelblog #wildlife In het centrum van Groningen staat achter de Martinitoren de Martinikerk. Een schitterende kerk. Lees je mee over de Martinikerk in Groningen? #martinikerk #groningen #kerk #jtravel #jtravelblog

 

Deze maand maak ik een stadswandeling door vestingstad Weesp, een stad die door de aanwezigheid van 2 forten (Fort Uitermeer en Fort Ossenmarkt) onderdeel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tijdens mijn wandeling bezoek ik het Gemeentemuseum met mooie stukken Weesp porselein.

Fort Ossenmarkt in Weesp, september 2019 Fort Ossenmarkt in Weesp, september 2019.[

 

Een paar dagen later stap ik op de fiets om in Lisserbroek Landgoed De Olmenhorst te bezoeken. Het zijn de zelfplukdagen en tijdens deze dagen kun je voor € 2,25 per kilo je eigen appels en peren plukken. En dat heb ik ook gedaan. Op het moment dat ik op Landgoed de Olmenhorst ben, wordt hier de Puur Natuur Markt gehouden. Het is een leuk uitstapje met kinderen.

Landgoed De Olmenhorst, september 2019 Landgoed De Olmenhorst, september 2019.

 

Op de laatste dag van de maand begin ik ook met het plaatsen van stories in Facebook en Instagram. Heb je ze al bekeken?

Mijn uitgebreide blog over de maand september 2019 lees je hier.

 

#Oktober

Het begin van deze maand staat in het teken van een project die ik voor mezelf heb opgestart. Veel kan ik er deze maand nog niet over vertellen omdat het eind oktober nog niet is afgerond. Een tipje van de sluier: het heeft te maken met de geschiedenis van de gemeente Haarlemmermeer, de gemeente waar ik woon.

Half oktober breng ik een bezoek aan Amsterdam en bezoek hier 3 musea met mijn museumkaart: de Hermitage, met de schitterende tentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof die nog t/m 15 maart 2020 te zien is en in het Joods Cultureel Kwartier bij het Waterlooplein bezoek ik het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge.

Amsterdam, met de Hermitage, het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge, oktober 2019 Amsterdam met de Hermitage, het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge, oktober 2019.

 

Mijn laatste uitstapje van deze maand is naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is in 2019 mijn tweede bezoek aan dit mooie gebied. Ik wil paddenstoelen🍄 fotograferen en burlende damherten🦌 spotten, maar ik heb ze niet gezien en/of gehoord. Ik heb wel damherten gezien maar niet burlend en ook niet vechtend. Paddenstoelen heb ik ook weinig gezien. Maar het is een mooie wandeling op een mooie zonnige dag.

Damherten 🦌🦌 in de Amsterdamse Waterleidingduinen, oktober 2019 Damherten🦌🦌 in de Amsterdamse Waterleidingduinen, oktober 2019.

 

Mijn uitgebreide blog over de maand oktober 2019 lees je hier.

 

#November

Deze maand ben ik nog altijd bezig met het project die ik voor mezelf heb opgestart. Nog altijd kan ik er ook deze maand nog niet over vertellen, dit omdat het eind november nog altijd niet is afgerond. Want net op het moment dat ik na mijn 3e fietstocht door de gemeente denk dat ik klaar ben met mijn project, lees ik dat er een uitbreiding is en dus moet ik nog een keer op pad. Dit gaat in november niet meer gebeuren, want op de dagen dat het goed weer is voel ik mij niet altijd goed en als ik me redelijk voel (goed voel ik me nl. nooit, is het slecht weer, waait het te hard of regent het).

Naast deze fietstocht, ga ik deze maand nog 1x op pad. Ik maak gebruik van een (gratis) dagkaart van de GVB en maak hier dankbaar gebruik van door deze dag metro in metro uit te gaan, alles om de kunst op de Amsterdamse Noord-Zuidlijn vast te leggen en ook de kunstwerken op de andere metrolijnen in de stad. Mijn blog over Kunst in de Amsterdamse metro verschijnt in december.

Kunst in de Amsterdamse metro met kunst op de stations Europaplein, Vijzelgracht, Rokin en Noord, november 2019. Kunst in de Amsterdamse metro met kunst op de stations Europaplein, Vijzelgracht, Rokin en Noord, november 2019.

 

Mijn uitgebreide blog over de maand november 2019 lees je hier.

 

#December

Deze maand rond ik het project die ik voor mezelf heb opgestart, af. Vanaf volgende maand lees je met welk project in de gemeente Haarlemmermeer ik de afgelopen maanden bezig was. Aan het begin van de maand maak ik fietsend mijn 4e en laatste rondje door de gemeente. Gelukkig hoef ik niet kris kras door de Haarlemmermeer te fietsen, maar kan ik me concentreren op een bepaalde hoek van de gemeente. En dat is al meer dan genoeg. Onderweg bezoek ik nog twee forten die behoren bij de Stelling van Amsterdam. Vanaf 8 januari 2020 lees je aan welk project ik de afgelopen maanden heb gewerkt.

Een deel van deze maand breng ik, vanwege de feestdagen, door in Groningen. Deze dagen heb ik verder niets ondernomen.

Fort Liebrug in Haarlemmerliede, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, december 2019 Fort Liebrug in Haarlemmerliede, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, december 2019.

 

Mijn uitgebreide blog over de maand december 2019 lees je hier.

 

Conclusie over 2019

Ondanks mijn ziekte heb ik, als ik zo alles op een rijtje zet, veel uitstapjes gemaakt. Het was voor mij heel vermoeiend. Ik neem op de koop toe, dat ik als ik een uitje maak, ik een dag en soms meerdere dagen nodig heb om te herstellen. Ik heb de dag na een dagje weg altijd veel hoofdpijn, iets wat ik in 2020 toch maar eens bij de huisarts ga navragen.

2019 was persoonlijk een heel heftig jaar met in het begin van 2019 de ernstige ziekte van mijn moeder en twee sterfgevallen in de familie. Na de zomer is alles weer in rustiger vaarwater terecht gekomen. Met mijn ouders gaat het redelijk goed. Iets waar ik dankbaar voor ben.

Werken doe ik (nog) niet. De laatste maanden heb ik ook niet meer actief gezocht. Ik ben nog steeds te moe en het kost mij ontzettend veel inspanning om ergens te komen en als ik in het kader van werk of officiële instanties een gesprek heb gehad, ben ik leeg en doe ik de rest van de dag niets meer.

 

Persoonlijk

Het afgelopen jaar 2019 ben ik, zoals je in bovenstaand overzicht ziet, niet in het buitenland geweest. Dit omdat ik nog altijd gezondheidsproblemen heb. Vanaf april 2018 volgde ik via het NKCV de cognitieve gedragstherapie om van mijn chronische vermoeidheid af te komen. Deze therapie is eind februari 2019 gestopt.

Ik mijn persoonlijke blogposts hield ik je sinds september 2018 op de hoogte van mijn vorderingen tijdens de therapie. Hier zijn in 2019 5 blogs over verschenen. In februari 2019 is mijn therapie geëindigd en dus ook mijn blogs hierover.

In mei 2018 ben ik gestart met het opzetten van deze blog. Dit omdat ik op mijn andere website, JTravel, niet alles kwijt kon, wat ik nog meer wilde vertellen. Sinds september 2018 staat JTravelblog online. Voor JTravelblog is dit de 81e blogpost die ik publiceer. Elke maand zie ik het aantal bezoekers toenemen.

JTravel is sinds november 2016 in de lucht en bevat veel informatie over en foto’s van mijn reizen en ook van mijn uitstapjes in Nederland. Ook hier groeit het aantal bezoekers gestaag.

Sinds ik halverwege 2019 met Pinterest begonnen ben, merk ik dat de bezoekers toenemen. Steeds meer bezoekers komen via Pinterest op mijn beide websites. Volgend jaar wil ik nieuwe pins gaan maken met een nieuw ontwerp.

 

Top 10 meest gelezen artikelen JTravel in 2019

In totaal verschenen er in 2019 99 artikelen op JTravel.nl. Deze best gelezen artikelen in 2019 waren:

 1. Informatie Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 4. Hofjes in Groningen
  Ik ben gek op hofjes en ook de stad Groningen heeft er vele. In dit artikel heb ik de hofjes in de stad op een rijtje gezet en vul deze aan met tekst en foto’s, zodra ik weer een hofje bezocht heb.
 5. Hortus Leiden
  In dit artikel lees je de informatie over Hortus in Sleutelstad Leiden. Wat is er in de Hortus te zien, de geschiedenis en algemene informatie zoals de entreeprijzen en openingstijden.
 6. Hofjes in Leiden
  In Leiden heb ik verschillende hofjes bezocht en deze voor je op een rijtje gezet. Als ik weer een keer in Leiden ben en een hofje bezoek wordt dit artikel aangevuld. Ik heb van de 35 hofjes in Leiden nog veel te bekijken. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Leiden. Thuis heb ik een boekje liggen met een hofjeswandeling van Leiden.
 7. Koninklijk Paleis in Amsterdam
  Alles wat je moet weten over het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Ik heb dit paleis van de Koninklijke Familie van binnen bekeken en er een artikel over geschreven van wat je kunt verwachten als je het Koninklijk Paleis bezoekt. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het paleis.
 8. Hofjes in Haarlem
  Nog een artikel over hofjes. Dit keer de hofjes in Haarlem. Ik heb ze in dit artikel op een rijtje gezet en vul deze aan met tekst en foto’s, zodra ik weer een hofje in Haarlem gezien heb. Ik heb de 22 hofjes van Haarlem bijna allemaal gezien zoals je in het overzicht ziet.
 9. Informatie Kaagbaan Experience
  Informatie over de Kaagbaan op Schiphol naar aanleiding van de Kaagbaan Experience in april 2017. Ik heb in dit artikel uitgelegd wat de Kaagbaan Experience was en ook deel ik hier informatie over de Kaagbaan zelf.
 10. Informatie Texel
  In dit artikel heb ik alle informatie over Texel, zoals de geschiedenis, de dorpen, de natuur, hoe er te komen en het vervoer ter plekke voor je op een rijtje gezet.

Het best gelezen artikel op JTravel.nl in 2019: Informatie Borkum Het best gelezen artikel op JTravel.nl in 2019: Informatie Borkum

 

Top 10 meest gelezen artikelen JTravelBlog in 2019

In totaal verschenen er in 2019 58 blogs. Deze best gelezen blogs in 2019 waren:

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is de best gelezen blog van 2019. Reden, geen idee want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 3. Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
  De Klim naar het Licht was t/m 27 oktober 2019 geopend en tot dan kon je zelf de klim maken. Helaas ben je, als je dit nu leest, te laat. Mijn belevenissen van mijn klim in mei 2019 heb ik beschreven in deze blog.
 4. Wat te doen in Ho Chi Minh City (Vietnam)
  In deze blog heb ik de bezienswaardigheden van de Vietnamese stad Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) voor je op een rijtje gezet.
 5. Een instawalk/instameet wat is dat?
  In deze blog beschrijf ik wat een instawalk / instameet inhoudt en ook mijn belevenissen in het kort van de instameets en instawalks waaraan ik heb deelgenomen. Als ik weer aan één heb deelgenomen wordt dit toegevoegd aan deze blog, Ook leg ik je uit hoe jij kunt deelnemen aan een instameet of instawalk.
 6. Mijn eerste stappen naar herstel van CVS
  In deze blog beschrijf ik hoe de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie is gegaan. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen (iets dat helaas niet gelukt is). In totaal zijn er 10 blogs over mijn ziekte en therapie verschenen.
 7. Chronische vermoeidheid, wat is dat?
  Dit was in september 2018 mijn eerste blog die op deze website verscheen. Mijn ziekte was ook de reden dat ik mijn blog startte. Ik liep en loop vaak tegen het feit aan dat ik elke keer moet uitleggen wat chronische vermoeidheid/ME/CVS is. Ik heb in deze blog beschreven wat deze ziekte inhoudt en hoe chronische vermoeidheid bij mij begon en mijn leven beïnvloed.
 8. Mijn leven met chronische vermoeidheid – Ben ik hersteld?
  In deze blog beschrijf ik mijn laatste maand van de cognitieve gedragstherapie, een therapie die ik 11 maanden volgde en voor mij niet het gewenste resultaat had. Ik ben nl. niet hersteld van mijn chronische vermoeidheid/ME/CVS. Ik ben nog altijd CVS-patiënt.
 9. Een wandeling door Leiden
  Ik maakte een mooie wandeling door Sleutelstad Leiden. Mijn route en bezienswaardigheden onderweg heb ik voor je op een rijtje gezet met o.a. Molenmuseum De Valk, verschillende hofjes en kerken, de gratis te bezoeken Burcht, de Hortus Botanicus en Museum Volkenkunde.
 10. De 7 dorpen van Texel
  Waddeneiland Texel telt zeven dorpen: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oudeschild, De Waal. Ik heb  in deze blog de zeven dorpen op een rijtje gezet met informatie over het dorp en wat je er kunt doen.

De best gelezen blog op JTravelblog.nl in 2019: Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl De best gelezen blog op JTravelblog.nl in 2019: Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl

 

Top 9 van Instagram in 2019

Deze 9 Instagram-posts kregen in 2019 de meeste likes. Terecht? Volg je mij al op Instagram?

Mijn best nine op Instagram in 2019 Mijn best nine op Instagram in 2019

 

Beste Pinterest pin in 2019

Deze pin kreeg de meeste views in 2019 voor respectievelijk JTravel.nl en JTravelBlog.nl. Volg je mij al op Pinterest?

Tijdens je wandeling door Leiden zijn er vele hofjes te bezoeken. Welke dat zijn lees je op mijn website. Lees en wandel je mee? #leiden #wandeling #hofjes #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucklist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

2020

Ik hoop dat als mijn gezondheid en ook de tijd het toelaat er in 2020 weer veel op te trekken en ook om weer te gaan reizen. Plannen voor 2020 heb ik nog niet, ik kan/wil ook niet te veel vooruitplannen omdat ik nooit weet hoe ik me over een week of maand voel en hoe het met de gezondheid van mijn ouders gaat. Maar ideeën voor uitstapjes en (verre) reizen zijn er genoeg. Mijn bucketlist is nog lang.

Beste volgers, bedankt voor het lezen van mijn verhalen en blogs dit jaar. Ik hoop jullie ook in 2020 te mogen begroeten op één van mijn websites (JTravel en JTravelblog) of op mijn social mediakanalen (Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest of Bloglovin’).

 

Ik wens jullie allemaal een gezond en reislustig 2020 toe!

 

Wat zijn jouw plannen voor 2020?

 

Meer jaaroverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog kijk ik terug op het jaar 2019. Een heftig jaar. Ondanks alles heb ik ook veel uitstapjes gemaakt en veel musea bezocht, Meer lezen over 2019? Ik heb alles per maand voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #jaaroverzicht #2019 #jtravel #jtravelblog #jaaroverzicht2019

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com