April 2024 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens etappe 6 van de oudste wandelroute van Nederland, april 2024

 

April is weer voorbij gevlogen, een maand qua weer van uitersten, koud en nat en aan het eind zonnig en warm. Ik ben deze maand eindelijk begonnen met het omzetten van mijn blogs van deze website. Wat gebeurde er nog meer deze maand? In april 2024 ben ik er elke week een keer op uitgetrokken, 4x in totaal. De rest van de maand heb ik veel nieuwe content voor mijn beide websites geschreven en ben ik achter de schermen verder gegaan om deze website te restylen en aan te passen.

Zoals ik vorige maand al schreef ben ik in maart begonnen met het aanpassen van JTravelBlog. Ik wil ook deze website in een nieuw jasje steken. In deze blog April 2024 – een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand april. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in april mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in april 2024

 • Ik ben er in april 4x op uitgetrokken. Ik liep de vijfde en zesde etappe van de oudste wandelroute van Nederland van Den Dolder naar Zeist en van Zeist naar Maarn, een wat mindere etappe maar het slot was leuk en een leuke etappe. Daarnaast maakte ik wandelingen in Delft en Rotterdam. Ik heb geen wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt omdat de laatste keren dat ik daar was, er niet zo veel te beleven was.

April 2024: Vermeer wandeling in Delft, een street art wandeling in Rotterdam en twee etappes van de oudste wandelroute van Nederland April 2024: Vermeer wandeling in Delft, een street art wandeling in Rotterdam en twee etappes van de oudste wandelroute van Nederland

 

 • In januari kwam mijn nieuwe versie van de website JTravel.nl online. In april heb ik 12 nieuwe artikelen geplaatst. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in april 9 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die in april aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • De websites scoren in april qua bezoekersaantallen slechter dan de vorige maand. Door de laatste Google updates van september (‘Helpful content update’) en oktober (‘spam update’) ben ik voor beide websites heel veel posities verloren. Deze updates doen de websites absoluut geen goed. Het aantal bezoekers is dramatisch gekelderd. Later dit jaar ga ik een online SEO cursus volgen die mij (hoop ik) weer meer inzichten geeft wat ik kan aanpassen qua seo en de vindbaarheid in Google. De updates hebben inmiddels ook invloed op JTravel. De meeste bezoekers komen ook in april weer via zoekmachines, direct en sociale media (vooral Facebook en Pinterest). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravel en JTravelBlog via Facebook en Pinterest laat voor zowel JTravelBlog als JTravel een licht stijgende lijn zien ten opzichte van de vorige maanden. Ik plaats niet meer elke nieuwe post op Instagram. Ik heb mijn strategie aangepast. Ik plaats nu elke dag een foto rond een thema.
 • Omdat Google GA4 zo ingewikkeld is geworden heb ik bij Datalover de Google Analytics 4 dashboard voor Bloggers aangeschaft. Dit zorgt er voor dat ik veel makkelijker mijn cijfers kan inzien.

 

Top 5 meest gelezen blogs op JTravelBlog.nl in april

In april staan 3 blogs in het overzicht die al eerder in dit overzicht stonden. De andere twee blogs hebben nog niet eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas
  Het recept van een klassieker: Quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het is een recept van een hartige taart die iedereen lekker vindt. Het recept lees je in deze blog.
 3. Fietsroute langs 11 reuzenbollen in de Bollenstreek
  Ik maakte een fietstocht langs 11 reuzenbollen in de Bollenstreek rond Lisse in de provincie Zuid-Holland. Dit is zeker niet mijn eerste kennismaking met de Bollenstreek, ik kom hier sinds een aantal jaren regelmatig om in april de bollenvelden de fotograferen. Ik stelde zelf deze fietsroute langs 11 van deze reuzenbollen samen. Fiets je mee?
 4. Recept : Zwitserse rösti
  Het recept van een heerlijke Zwitserse rösti. Rösti is een aardappelkoek. Heerlijk bij bijvoorbeeld een salade of sla. Het is een eenvoudig recept. De rösti is niet moeilijk te maken.
 5. Gratis uitjes in Nederland
  In deze blog heb ik tips voor je verzameld voor gratis uitjes in Nederland. Leuke dingen ondernemen in Nederland hoeft niet altijd (veel) geld te kosten. Er zijn genoeg gratis activiteiten die je kunt ondernemen zonder dat je er iets voor betaald. Uitjes kunnen prijzig zijn, zeker met een gezin met kinderen. Ik heb een aantal uitjes variërend van gratis musea, wandelingen en natuurparken door heel Nederland voor je op een rijtje gezet.

Een kabouterpaal tijdens mijn kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse Een gratis uitje: een kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Top 5 meest gelezen artikelen op JTravel.nl in april

Deze maand staan vijf andere artikelen in deze top 5 dan de vorige maand. Ze hebben allemaal al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling langs street art in Haarlem
  Ik maakte een wandeling langs de vele street art in Haarlem. Haarlem staat niet bekend als street art stad maar er zijn genoeg kunstwerken te zien. En er komen er steeds meer. Ik heb ook nog niet alles gezien.
 3. Panoramaterras op Schiphol
  Het Panoramaterras op Luchthaven Schiphol is de plek om vliegtuigen te spotten op de luchthaven. Dit is de enige plek voor de veiligheidscontroles waar je goed zicht hebt op de pieren en platforms van Schiphol. Vanaf het terras zie je de vliegtuigen landen en opstijgen en vanaf of naar het luchthavengebouw taxiën. Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras geparkeerd staat. Je kunt een kijkje nemen in het vliegtuig.
 4. De Leitjesroute in Oosterend
  In artikel beschrijf ik de wandeling van 1,65 kilometer (de Leitjesroute) die ik maakte in Oosterend op Texel. Aan de hand van genummerde leistenen bordjes loop je door het dorp. Op belangrijke panden en huizen hangen leitjes (vandaar de naam Leitjesroute). De route heb ik in dit artikel beschreven.
 5. Mijn wandeling over Buitenplaats Elswout in Overveen
  Ik maakte een wandeling over Buitenplaats Elswout in Overveen. Buitenplaats Elswout is een fantastisch wandelgebied net buiten Overveen en Aerdenhout. Ik ben er in de herfst geweest en vond een buitenplaats vol paddenstoelen, zelfs in de bomen. Buitenplaats Elswout is een Rijksmonument en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Deze wandeling volgt eerst de rode wandelroute van 4 kilometer en daarna de blauwe wandelroute van 2,5 kilometer. Mijn belevenissen en mijn route lees je in het artikel.

Buitenplaats Elswout in Overveen Buitenplaats Elswout in Overveen

 

Foto van de maand april

Mijn foto van de maand april is een foto die ik tijdens mijn Vermeer wandeling in Delft in het Vermeer Centrum Delft maakte.

Het meisje met de parel in het Vermeer Centrum Delft tijdens mijn wandeling in Delft : in de voetsporen van Johannes Vermeer Het meisje met de parel in het Vermeer Centrum Delft tijdens mijn wandeling in Delft : in de voetsporen van Johannes Vermeer

 

Beste Instagram-post in april

Mijn beste Instagram post van april is een foto die ik in tijdens mijn street art wandeling in de Amsterdamse wijk Slotermeer maakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van april

Voor mijn website JTravel is de pin The Tulip Barn in Hillegom de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin: Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas. De pin voor The Tulip Barn in Hillegom heeft nog niet eerder in dit overzicht gestaan.

The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept van een quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het recept lees je hier. #recept #quiche #quichelorraine #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in april verschenen op JTravelBlog.nl

In april 2024 verschenen er in totaal 9 blogs op deze website. Mijn blogs verschijnen in principe (soms is er een uitzondering) op woensdag en zondag.

 1. Recept : Vietnamese springrolls
  Als je door Vietnam gereisd hebt, heb je ongetwijfeld ergens een springroll gegeten. Ik heb er veel gegeten, in verschillende versies. In de Mekong Delta heb ik mijn eigen springroll gemaakt. In deze blog deel ik je een recept en ik laat je zien hoe je zelf op een simpele manier Vietnamese springrolls kunt maken. Er zijn eindeloze variaties. Ik heb een versie met garnalen gemaakt.
 2. Street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam
  Dit keer maak ik een street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. Ik heb al meer street art wandelingen gemaakt in Rotterdam, Haarlem en Amsterdam. Op naar Rotterdam voor deze Street art wandeling van 6 kilometer vanaf Metrostation Rijnhaven.
 3. Gratis uitjes in Nederland
  In deze blog heb ik tips voor je verzameld voor gratis uitjes in Nederland. Leuke dingen ondernemen in Nederland hoeft niet altijd (veel) geld te kosten. Er zijn genoeg gratis activiteiten die je kunt ondernemen zonder dat je er iets voor betaald. Uitjes kunnen prijzig zijn, zeker met een gezin met kinderen. Ik heb een aantal uitjes variërend van gratis musea, wandelingen en natuurparken door heel Nederland voor je op een rijtje gezet.
 4. Oudste wandelroute van Nederland etappe 4 : Hilversum – Den Dolder
  Dit is mijn verslag van etappe 4 van de oudste wandelroute van Nederland van Hilversum naar Den Dolder. Net als de vorige etappes heb ik deze etappe ook opgedeeld in meerdere etappes. Bij de ANWB noemen ze dit de 2e etappe. Het eerste deel van deze etappe loopt van Hilversum NS naar Den Dolder en het tweede deel loopt van Den Dolder naar Zeist. De afstand van deze etappe is dan 25 kilometer, veel te ver voor mij. Mijn eigen indeling van 17,7 kilometer is al te ver maar ik zie geen andere mogelijkheid tot inkorten. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over etappe 4 van de oudste wandelroute van Nederland.
 5. Museumtip #39 : Flower Art Museum – Aalsmeer
  Het Flower Art Museum in Aalsmeer organiseert tentoonstellingen met als centrale thema bloemen, planten en natuur in de hedendaagse kunst. Ik bekeek er de tentoonstelling HOOP, een tentoonstelling die je uitnodigt om de mooie kanten te blijven zien, met de bloem als symbool van hoop. Bloemen vertegenwoordigen de cyclus van het leven. Ze groeien, bloeien en vergaan, maar komen altijd weer op.
 6. Een wandeling in Delft : in de voetsporen van Johannes Vermeer
  Ik maakte een wandeling in Delft : in de voetsporen van Johannes Vermeer te maken.  Op naar Delft voor deze mooie wandeling in het spoor van een Hollandse meesterschilder en meester van het licht.
 7. Fietsgids ‘Fietsen in Twente’
  De fietsgids ‘Fietsen in Twente’ is een gids met achttien fietstochten in Twente/Overijssel. Alle fietstochten liggen rondom plaatsen als Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen en Denekamp. Een paar fietstochten maken een uitstapje over de grens en gaan een stukje door Duitsland. Deze fietsgids krijg ik toegestuurd door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.
 8. Wandelgids ‘Naar de natuur – Wandelen in en rond kunstenaarskolonies’
  De wandelgids ‘Naar de natuur – Wandelen in en rond kunstenaarskolonies’ is een wandelgids met 11 wandelingen tussen 9 en 13 kilometer. De wandelingen uit deze wandelgids ‘Naar de natuur’ voeren je terug naar de tijd en omgeving van de kunstenaarskolonies en schildersdorpen. De wandelingen leiden je naar plekken waar schilders uit binnen- en buitenland tussen 1840 en 1940 naartoe trokken om naar Frans voorbeeld ‘en plein air’ (in de buitenlucht) te schilderen. Wandel je mee? Deze wandelgids krijg ik toegestuurd door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.
 9. Oudste wandelroute van Nederland etappe 5 : Den Dolder – Zeist
  Dit is mijn verslag van etappe 5 van de oudste wandelroute van Nederland van Den Dolder naar Zeist. Net als de vorige etappes heb ik deze etappe ook opgedeeld in meerdere etappes. Bij de ANWB noemen ze dit de 2e etappe. Het eerste deel van deze etappe loopt van Hilversum NS naar Den Dolder en het tweede deel van deze tweede etappe loopt van Den Dolder naar Zeist. De afstand van deze etappe is dan 25 kilometer, veel te ver voor mij. Deze etappe van Den Dolder naar Zeist is ruim 8 kilometer. Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over etappe 4 van de oudste wandelroute van Nederland.

Wall of Flowers bij het Flower Art Museum in Aalsmeer Wall of Flowers bij het Flower Art Museum in Aalsmeer

 

De artikelen die in april verschenen op JTravel.nl

Sinds eind januari 2024 de nieuwe versie van JTravel.nl online. Vanaf nu zullen er weer regelmatig nieuwe artikelen op mijn nieuwe website gepubliceerd worden. In april heb ik 12 artikelen gepubliceerd.

 1. Mijn wandeling tussen Nieuw-Vennep en Lisserbroek en Foto’s van mijn wandeling tussen Nieuw-Vennep en Lisserbroek
  Ik maakte een wandeling tussen Nieuw-Vennep en Lisserbroek via natuurgebied Zwaansbroek, Landgoed De Olmenhorst en het Venneperhout, een wandelroute van 12 kilometer. Dit is een een knooppuntenwandeling uitgezet door Wandelnetwerk Noord-Holland. Mijn route van deze wandeling lees je in dit artikel. Mijn foto’s zie je in het fotoartikel.
 2. Mijn wandeling tussen Zwaanshoek en Hoofddorp en Foto’s van mijn wandeling tussen Zwaanshoek en Hoofddorp
  Ik maakte een wandeling tussen Zwaanshoek en Hoofddorp van Wandelnetwerk Noord-Holland. De wandeling heeft een lengte van 9,38 kilometer. Mijn route van deze wandeling lees je in dit artikel. Mijn foto’s zie je in het fotoartikel.
 3. Mijn wandeling rond de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp en Foto’s van mijn wandeling rond de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp
  Ik maakte een wandeling rond de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp van Wandelnetwerk Noord-Holland. Deze wandeling heeft een lengte van 7,86 kilometer. Mijn route van deze wandeling lees je in dit artikel. Mijn foto’s zie je in het fotoartikel.
 4. Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en Foto’s van de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep
  Bij de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep mag je je eigen kerstboom zagen. Heb je geen zin in zagen, op het erf staan de kerstbomen in verschillende soorten en maten al klaar. In de landbouwschuur is een uitgebreid assortiment kerstverlichting, kerstballen, kerstdorponderdelen in Dickenssfeer, kerststukken, kaarsen en accessoires te koop. Je kijkt je ogen uit. De Decemberhoeve in Nieuw Vennep is meer. Je leest het je in dit artikel. Mijn foto’s zie je in het fotoartikel.
 5. Mijn wandeling rond de buitenplaatsen van Heemskerk en Foto’s van mijn wandeling rond de buitenplaatsen van Heemskerk
  Ik maakte een wandeling rond de Buitenplaatsen van Heemskerk. Ik liep langs Kasteel Assumburg en Chateau Maquette. De wandelroute begint in het centrum van Heemskerk. Mijn route van deze wandeling rond Heemskerk lees je in dit artikel. Mijn foto’s zie je in het fotoartikel.
 6. Mijn wandeling tussen Broek in Waterland en Durgerdam en Foto’s van mijn wandeling tussen Broek in Waterland en Durgerdam
  Mijn wandeling tussen Broek in Waterland en Durgerdam is een deel van een etappe van het Trekvogelpad. Ik begin in Broek in Waterland en loop via Zuiderwoude, Ransdorp naar Durgerdam. Het is een route van ongeveer 16,7 kilometer. Mijn route van deze wandeling tussen Broek in Waterland en Durgerdam lees je in dit artikel. Mijn foto’s zie je in het fotoartikel.

De was hangt buiten in Durgerdam tijdens mijn wandeling tussen Broek in Waterland en Durgerdam De was hangt buiten in Durgerdam tijdens mijn wandeling tussen Broek in Waterland en Durgerdam

 

Aangepaste blogs in april op JTravelBlog.nl

Ik heb in april twee blogs op JTravelBlog aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude blogs na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Ik ben in maart gestart met het aanpassen van JTravelBlog. Als ik ook JTravelBlog helemaal aangepast heb en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 • De Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) in Nederland
  Tijdens het schrijven van een blog die later verschijnt, kom ik er achter dat alle affiliate links met afbeeldingen van Bol.com zijn verdwenen. Deze heb ik affiliatelinks in deze blog verwerkt, zodat jij bij het lezen van deze blog direct de betreffende wandelgids kunt bestellen.
 • De beste wandelapps op je smartphone
  Ik merkte tijdens het schrijven van een blog die later verschijnt dat een uitleg over de app Komoot ontbreekt in deze blog.

Wandel-app-WandelZapp om mijn telefoon tijdens de Groene Wissel Vogelenzang Wandel-app-WandelZapp

 

Aangepaste artikelen in april op JTravel.nl

Ik heb in april 3 artikelen op JTravel aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude artikelen na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Ik ben in maart gestart met het aanpassen van JTravelBlog. Als ik ook JTravelBlog helemaal aangepast heb en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

Natuurgebied Zwaansbroek tijdens mijn wandeling van de Olmenhorstroute van Wandelnetwerk Noord-Holland Natuurgebied Zwaansbroek tijdens mijn wandeling tussen Nieuw-Vennep en Lisserbroek

 

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor mei? Mijn plannen zijn om een etappe van de oudste wandelroute van Nederland te lopen en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken. Voor de rest van de maand heb ik nog geen plannen. Het weer is een belangrijke factor, want ik ben een mooi weer loper. En ik ga verder met het restylen deze mijn website.
Ook in 2024 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In april 2024 maakte ik wandelingen in Delft en Rotterdam liep ik twee etappes van de oudste wandelroute van Nederland. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2024 #oudstewandelroutevannederland #delft #rotterdam #wandelen #jtravel #jtravelblog In april 2024 maakte ik wandelingen in Delft en Rotterdam liep ik twee etappes van de oudste wandelroute van Nederland. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2024 #oudstewandelroutevannederland #delft #rotterdam #wandelen #jtravel #jtravelblog In april 2024 maakte ik wandelingen in Delft en Rotterdam liep ik twee etappes van de oudste wandelroute van Nederland. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2024 #oudstewandelroutevannederland #delft #rotterdam #wandelen #jtravel #jtravelblog

In april 2024 maakte ik wandelingen in Delft en Rotterdam liep ik twee etappes van de oudste wandelroute van Nederland. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2024 #oudstewandelroutevannederland #delft #rotterdam #wandelen #jtravel #jtravelblog In april 2024 maakte ik wandelingen in Delft en Rotterdam liep ik twee etappes van de oudste wandelroute van Nederland. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2024 #oudstewandelroutevannederland #delft #rotterdam #wandelen #jtravel #jtravelblog In april 2024 maakte ik wandelingen in Delft en Rotterdam liep ik twee etappes van de oudste wandelroute van Nederland. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #april2024 #oudstewandelroutevannederland #delft #rotterdam #wandelen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com